T: 0613331488
E: info@gewichtsconsulentaanhuis.nl

Biet-wortelstamppot met zalm

Voor 4 personen

500 gram winterwortel, geschrapt en in kleine stukjes
500 gram gekookte bietjes in kleine stukjes
250 gram kruimige aardappelen in stukken
2 eetlepels milde olijfolie
1 heel fijn gesnipperde ui
Rasp en sap van een ½ citroen
1 eetlepel gedroogde bieslook
peper

4 stukken zalmfilet
Dille
Zout

Kook de wortels en aardappelen in ca. 20 minuten gaar met een beetje zout. Giet af en laat goed uitlekken. Stamp het geheel grof. Doe de stukjes biet erdoor en stamp nog even grof. Voeg de ui, de olijfolie, citroenrasp en -sap en bieslook toe en breng op smaak met peper. Warm de stamppot nog even goed door.

Wrijf de zalmfilets in met dille en klein beetje zout. Bak de filet afhankelijk van de dikte gaar in ca. 5 minuten.