T: 0613331488
E: info@gewichtsconsulentaanhuis.nl

Kipkerriesalade

1 kipfilet

2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel kerriepoeder (of meer naar smaak)
1/2 appel bijv. Elstar
Beetje olie
Peper en zout

Bak de kipfilet in de olie in ongeveer 15 minuten gaar; zorg ervoor dat de kip niet te bruin wordt. Snijd de kipfilet in blokjes en laat afkoelen. Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Roer de mayonaise, crème fraîche en de kerriepoeder door elkaar en voeg de blokjes kip en appel toe. Voeg naar smaak nog een beetje zout en peper toe.

Serveer de kipkerriesalade op een lekkere bruine bol of snee brood met rucola.

Je kunt ook eens mandarijn, ananas, lente-ui en/of walnoten toevoegen.
De crème fraîche kun je ook vervangen door Griekse yoghurt.


(bron: PuurGezond)