T: 0613331488
E: info@gewichtsconsulentaanhuis.nl

Wortelsoep met kurkuma

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels (olijf)olie
500 gram wortels
¼ knolselderij
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kurkumapoeder
2 eetlepels crème fraîche

Bereiden:
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook. Maak ondertussen de wortels en knolselderij schoon en snijd in stukken. Doe de komijn- en kurkuma poeder bij de ui/knoflook en bak even mee. Voeg daarna de wortels en knolselderij toe en bak ook even mee.

Voeg 600 ml water met een beetje zout toe en breng het geheel aan de kook. Laat de wortel en knolselderij helemaal gaar worden in ca. 15 minuten. Pureer de soep met de staafmixer of blender. (Als je de soep te dik vindt, kun je er nog een beetje water bij doen). Verwarm de soep en breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met een ½ eetlepel crème fraîche per kom/bord.

(bron: PuurGezond)