T: 0613331488
E: info@gewichtsconsulentaanhuis.nl

Lasagne met aubergine en ricotta

voor 4 personen

Benodigdheden:
Rechthoekige ovenschaal
Grillpan

Ingrediënten
Pak koelverse pasta (200 gram)
2 aubergines
400 gram gezeefde tomaten
1 gesnipperde kleine ui of sjalot
Snufje suiker
Eetlepel olie
250 gram ricotta
75 ml melk
100 gram geraspte kaas
30 gram pijnboompitten
Verse basilicum blaadjes
Beetje boter om ovenschaal in te vetten

Bereiden:
Verhit de olie in een (kleine) pan en bak de ui een paar minuten zachtjes. Voeg het snufje suiker toe en de gezeefde tomaten en laat het geheel ca. 5 minuten koken, af en toe omroeren.
Meng de ricotta met de melk en 75 gram van de geraspte kaas.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met de boter.

Snijd de aubergines in dunne plakken. Bestrijk de plakken met olie en grill ze aan beide zijden in de grillpan zodat er mooie strepen ontstaan (je kunt de plakken ook even in de oven onder de grill zetten tot ze zacht zijn).

Doe een paar scheppen tomatensaus in de ovenschaal. Leg hierop 1/3 van de lasagnevellen en daarop 1/3 van de aubergines. Bestrooi met wat pijnboompitten en doe er 1/3 van het ricottamengsel op. Hierop wat tomatensaus en een paar basilicumblaadjes. Daarna weer de lasagnevellen, aubergines, pijnboompitten, ricottamengsel, tomatensaus en basilicumblaadjes. Hierna nog zo’n laag.

Strooi de resterende geraspte kaas erover en bak de lasagne ca. 45 minuten in de oven.