T: 0613331488
E: info@gewichtsconsulentaanhuis.nl

Broccolisoep met zalm

Ingrediënten:

Ongeveer 400 gram broccoli
1 ui
1 aardappel
600 ml water
1 bouillon blokje
100 gram gerookte zalm
1 eetlepel olie
Eventueel 50 ml slagroom

Bereiden:

Haal de schil van de ui en snijd de ui in kleine stukjes. Schil de aardappel, was hem en snijd in kleine blokjes. Verdeel de broccoli in stukken. Gebruik ook de stronk. Haal een stukje van de onderkant van de stronk af en schil de stronk en snijd in stukjes.

Verwarm de olie in de soeppan en fruit de ui zachtjes. Voeg de aardappel en de broccoli toe en schep even om. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook. Kook de broccoli in ca. 9 minuten gaar.

Pureer de soep en voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is. Verwarm de soep nog even en voeg eventueel de slagroom toe. Schep de soep in kommen en verdeel de zalm erover.