T: 0613331488
E: info@gewichtsconsulentaanhuis.nl

Ricottakip met gemengde groenten uit de oven

Voor 4 personen

Ingrediënten:
4 kipfilets (van ca. 100 gram per stuk)
Bosje verse basilicum
2 eetlepels Parmezaanse kaas
200 gram ricotta
Peper en zout
2 courgettes
1 aubergine
1 flinke ui
15 snoeptomaten
Olie

Bereiden:

Verwarm de oven op 190 graden

Meng de ricotta met 4 eetlepels basilicum en de Parmezaanse kaas. Snijd de kipfilet aan 1 zijde in zodat een zijde nog aan elkaar blijft zitten. Verdeel het ricottamengsel over een zijde van de ingesneden kipfilet en klap de kipfilet weer dicht. Zet vast met een prikker of doe er een stukje keukentouw omheen. Bestrooi zet met peper en zout.

Haal de schil van de ui en snijd de ui, de courgettes en de aubergine in stukjes en halveer de kerstomaatjes. Verhit olie in de pan en bak de kipfilets aan beide zijden in 2 minuten bruin. Doe de kipfilets in een ovenschaal. Bak in de achtergebleven olie de courgettes en aubergine enkele minuten. Doe de groenten rondom de kipfilets in de ovenschaal. Zet ca. 15 minuten in de oven tot de kip gaar is. Voeg ca. 5 minuten voor het eind van de baktijd de snoeptomaatjes toe.

Serveer het gerecht met zilvervliesrijst of gekookte aardappelen.

(Variatie op een recept van Puur Gezond)