T: 0613331488
E: info@gewichtsconsulentaanhuis.nl

Erwtensoep

Benodigdheden:
1 pak spliterwten (500 gr)
400 gram hamlappen
Zak (500 gram) erwtensoepgroente  of boerensoepgroente
2 laurier blaadjes
2 groente bouillonblokjes
1 kleine rookworst

Was de spliterwten. Breng de spliterwten met 2 liter koud water, de hamlappen aan de kook. Laat het geheel 30 minuten op laag vuur koken. Schep het schuim regelmatig van de soep af en roer af en toe goed door (ook even over de bodem van de pan schrapen, dan voorkom je dat de soep aanbrandt). Voeg de soepgroenten en de bouillonblokjes toe en laat weer 30 minuten koken. Weer regelmatig roeren. Mocht het geheel te dik worden, voeg dan wat warm water toe.

Verwijder de laurierblaadjes. Haal de hamlappen uit de pan en snijd in kleine blokjes. Snijd de worst in plakjes en roer deze met het vlees door de soep. Laat de soep nog ca. 20 minuten zachtjes koken. Proef of er eventueel nog wat zout en peper aan de soep moet worden toegevoegd. Eet smakelijk! De volgende dag smaakt de soep nog lekkerder.