T: 0613331488
E: info@gewichtsconsulentaanhuis.nl

Blog voor FIFO food: "één plakje is genoeg"

“Eén plakje is genoeg”

Even terug vertelde Constant mij dat hij is gestart met FIFO training met als extra een mooi initiatief: het bouwen van een netwerk met verschillende disciplines o.a. FIFO travel, FIFO finance en ook FIFO food. Al snel kreeg ik bericht: “je staat erop als gewichtsconsulent en powerwalk trainer, wat vind je ervan?” Ik neem een kijkje op de site en zie meteen een lekker uitziende foto en ik lees in de tekst …… Geen belerend vingertje (want iedereen weet écht wel wat goed voor hem/haar is) wel suggesties …..

Deze zin brengt mij meteen terug in de tijd. Na een training babbelen Constant en ik in zijn keuken nog even na over de training, knellende kleding en lekker eten. Ondertussen maakt hij een toastje met een flinke portie heerlijke kaas. Zonder er over na te denken zeg ik “één plakje is genoeg!”. Een hele tijd later hoor ik dat deze zin nog vaak wordt gezegd bij Constant thuis.

De boodschap had natuurlijk veel aardiger gebracht kunnen worden en toch sta ik nog wel achter deze opmerking. Als mensen bij mij komen om af te vallen, bespreken we welke stap zij als eerste willen zetten. Het is niet nodig om je hele eetpatroon streng om te gooien en je meteen in het zweet te werken in de sportschool. Dan houd je het niet vol en de kans op een blijvend resultaat is nihil. Kleine aanpassingen leiden vaak tot mooie resultaten. Kijk eens heel eerlijk en kritisch een aantal dagen naar wat je eet en drinkt; kan het wat minder? Wat word je eerste stap? Alleen in het weekend alcohol, meer groente en fruit eten of toch één plakje beleg op je brood…

Terug naar pagina Gewichtsconsulent aan huis
Naar pagina FIFO food