T: 0613331488
E: info@gewichtsconsulentaanhuis.nl

Blog 2 voor FIFO food "helse maand voor afvallers"

"Helse maand voor afvallers"

De feestmaand staat alweer bijna voor de deur. Voor veel mensen dé maand om lekker te eten en te drinken. Een klant die nu net veel kilo’s is afgevallen zei tegen mij: ‘de maand van de hel’ komt eraan. Zij vindt het lastig om van het sint maarten-snoep van de kinderen af te blijven, er komen veel verjaardagen aan en dan nog de sinterklaas, kerst en oud&nieuw. ‘Alles is zo gezellig en lekker’ maar de kilo’s die zij nu kwijt is, mogen er de komende periode niet weer aankomen.
Afvallen in een feestmaand is meestal niet realistisch, maar het is natuurlijk wel fijn om een stabiel gewicht te houden. Door bewust met eten om te gaan en je voor te bereiden is dat goed mogelijk. Bedenk van tevoren wat jouw valkuilen zijn in december en bedenk daar een plan voor.

  • Kies alleen de allerlekkerste Sint lekkernij en koop deze dan van goede kwaliteit. Geen grote zak fabriekssnoep maar echt lekkere (zelf gemaakte) pepernoten of gevuld speculaas.
  • Ga niet met een lege maag naar een feestje. Eet thuis alvast een kopje soep (zelf gemaakt met veel groenten) dan val je niet meteen aan op de hapjes bij de borrel.
  • Drink na elk glas wijn eerst een glas water voordat je weer je glas met wijn vult.
  • Kies een strategische plek uit aan tafel. Ver weg van de schalen met lekkers. Zo pak je niet ongemerkt al pratend steeds wat. Door om de schaal te vragen, ben je je ervan bewust dat je wat gaat eten en kun je echt kiezen of je dit wel of niet gaat doen.
  • Kies een tafelpartner uit die graag luistert, dan kun jij veel vertellen en voordat je het weet komt de volgende gang en eet jij vanzelf een kleinere portie.
  • Schep bij een buffet van alles wat jij echt heel lekker vindt een klein beetje op, zo kun je wel met alles mee-eten maar overeet je je niet.
  • Blijf bewegen. Maak ’s middags een mooie wandeling voordat je naar het (kerst)diner gaat.
  • Bedenk dat er van de 31 dagen in december maar een paar dagen echt feestdagen zijn. De overige dagen eet je gezond en schrap je alle calorierijke extraatjes.

Tot slot: geniet vooral van de mooie dagen en alle gezelligheid!

Terug naar pagina Gewichtsconsulent aan huis
Naar pagina FIFO food