T: 0613331488
E: info@gewichtsconsulentaanhuis.nl

Blog 4 voor FIFO-food "erwtensoep-weer"

Erwtensoep-weer

Tijdens de lunch met collega’s wordt vaak de vraag gesteld “wat eten jullie vanavond?”. Ik zei dat ik het makkelijk had, want thuis stond een grote pan erwtensoep klaar. Verbaasd werd gevraagd of ik die zelf had gemaakt; “dat moet toch heel lang staan pruttelen?” Vroeger bij ons thuis stond de erwtensoep inderdaad lang te trekken. Dan kwam je helemaal verkleumd binnen en dan rook het zo heerlijk. Lekker met je handen om de warme kom soep en je kwam weer helemaal bij.

Met de sneeuw en koude wind deze week moest ik daar weer aan denken. Dus ja collega’s, zelfgemaakte erwtensoep maar dan een snellere versie. Maak een grote pan want de volgende dag smaakt de soep nog lekkerder en je kunt hem ook prima invriezen.
Eet smakelijk!

Benodigdheden:
1 pak spliterwten (500 gr)
400 gram hamlappen
2 gesneden preien
1 gesneden ui
1 kleine winterpeen in blokjes
¼ knolselderij in blokjes
2 laurier blaadjes
2 groente bouillonblokjes
1 kleine rookworst

Geen zin om alle groenten te snijden? Neem dan een zak (500 gram) erwtensoepgroente of boerensoepgroente

Was de spliterwten. Breng de spliterwten met 2 liter koud water, de hamlappen aan de kook. Laat het geheel 30 minuten op laag vuur koken. Schep het schuim regelmatig van de soep af en roer af en toe goed door (ook even over de bodem van de pan schrapen, dan voorkom je dat de soep aanbrandt). Voeg de (soep)groenten en de bouillonblokjes toe en laat weer 30 minuten koken. Weer regelmatig roeren. Mocht het geheel te dik worden, voeg dan wat warm water toe.

Verwijder de laurierblaadjes. Haal de hamlappen uit de pan en snijd in kleine blokjes. Snijd de worst in plakjes en roer deze met het vlees door de soep. Laat de soep nog ca. 20 minuten zachtjes koken. Proef of er eventueel nog wat zout en peper aan de soep moet worden toegevoegd.

Terug naar pagina Gewichtsconsulent aan huis
Naar pagina FIFO-food