T: 0613331488
E: info@gewichtsconsulentaanhuis.nl

Spinazietaart

Ingrediënten:
4 plakjes bladerdeeg (voor een slankere versie kun je zelf kwarkdeeg maken)
1 pak diepvries spinazie (450 gram)
2 eieren
250 gram geraspte kaas
Klein beetje paneermeel
10 kerstomaatjes

Materialen:
Springvorm (doorsnede 22 cm)

Bereiden:
Spinazie ontdooien in vergiet en zoveel mogelijk vocht eruit drukken. Plakjes bladerdeeg ontdooien. Kerstomaatjes halveren

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Springvorm bekleden met bladerdeeg en hier en daar inprikken met een vork. Heel dun laagje paneermeel erin strooien (neemt het overtollige vocht op).

In bakje de eieren loskloppen en de geraspte kaas erdoor mengen. Ca. 4 eetlepels geraspte kaas achter houden. Hierna de spinazie en de kerstomaatjes (enkele halve achterhouden) erbij doen. Het mengsel in de springvorm doen. De achtergehouden kerstomaatjes erover verdelen en het geheel afdekken met de rest van de geraspte kaas.
In het midden van de oven ca. 45 minuten bakken. Wanneer het geheel aan de bovenkant te donker wordt, de springvorm afdekken met aluminiumfolie.

Recept kwarkdeeg van PuurGezond
Roer in een grote kom 225 gram kwark los met 3 eetlepels olie. Zeef er 225 gram bloem en 1 theelepel zout boven en roer goed door. Kneed er met koele handen snel een soepel deeg van. Bestrooi het aanrecht en de deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap. Vet een taartvorm in met olie en druk het deeg erin uit. Bestrooi met paneermeel en doe de gewenste vulling erin en bak de taart.